İşitme cihazı için genel tavsiye

İşitme cihazınızı özenli kullanmanız önemlidir. Yıllar boyunca çalışma düzenini koruyabilir ve günlük kullanımda olası sorunları minimum düzeye indirebilirsiniz. İşitme cihazları dayanıklı olabilir; ancak hatalı kullanıma karşı dayanıklı değillerdir. Aşağıda birkaç değerli bakım ipucu yer almaktadır.

İşitme cihazlarınızı kire karşı koruyun

İşitme cihazınıza dokunmadan önce parmaklarınızın temiz ve kuru olduğundan daima emin olun. Mikrofon girişi oldukça küçüktür ve hatalı kullanım ile tıkanabilir.

İşitme cihazlarınızı neme karşı koruyun

Duş almadan, banyo yapmadan veya yüzmeden önce işitme cihazlarınızı çıkarın. Yüksek ortam nemi nedeniyle cihazlarınızı banyoda bırakmamalısınız. İşitme cihazlarınızı takmadan önce gerekirse kulaklarınızı temizleyin. Nem ve yoğuşmanın işitme cihazlarınızdaki elektronik aksama zarar verebileceğini lütfen unutmayın. Geceleri pili cihazdan çıkarmanızı ve pil bölümünü açık bırakmanızı öneriyoruz. İşitme uzmanınızdan alacağınız özel bir kurutma cihazı kullanın.

Cihazı çocuklardan ve evcil hayvanlardan uzak tutun

İşitme cihazlarınızı çocukların ve evcil hayvanların erişebileceği yerlerden uzak tutun. Çıkarılan ancak devre dışı bırakılmayan cihazlar bazı köpekleri rahatsız edebilecek yüksek sesler yayabilir.

Saç spreyi veya makyajla temastan kaçının

Küçük saç spreyi veya makyaj pudrası partikülleri mikrofon girişi ve ses kontrol düğmesini tıkayabilir. Vücut bakım ürünleri kullanmadan önce işitme cihazlarınızı çıkarın.

Doğru bakım

İşitme cihazlarınızın tamamen işlev sağlayabilmesi için daima temiz olmaları gerekmektedir. Cihazları yumuşak ve kuru bir bezle temizleyin. Asla alkol, solvent veya temizlik maddeleri kullanmayın. Cihazlardaki kulak kiri kalıntılarını kontrol edip cihazların iyi bir şekilde çalıştığından emin olacak işitme uzmanınızdan işitme cihazınız için özel bakım ürünleri alabilirsiniz.

İşitme cihazlarınızı güvenli bir yerde tutun

İşitme cihazlarınızı kullanılmadıkları zamanda kurutma sesi içinde tutmak en iyisidir. İşitme cihazlarını hasara ve kire karşı korumak için işitme cihazlarını daima kutusunda taşıyın. İşitme cihazlarınızı bir süreliğine kullanmayacaksanız lütfen pillerini çıkarın.

Tüm onarım işlerini uzmanına bırakın

Tornavidalar ve yağ, işitme cihazlarının düşmanıdır. Cihazlar elektronik veya mikro mekanik sistemlere temas ederse onarılması mümkün olmayan hasar meydana gelir. İnce teknoloji oldukça hassastır ve yanlış kullanımla zarar görebilir.